Kadetten holder til i den historiske Sekondløjtnantsskole i fæstningsområdet omkring Kronborg Slot. Her har uddannelse og udvikling været i højsædet, siden kadetter blev til officerer, og historien i samspil med slottet gør omgivelserne unikke.

Fæstningsområdet, populært kaldet Kronværksbyen, huser kunstnere, iværksættere, erhvervsdrivende, mødesteder og turistmål. Desuden har vi både Øresundsakvariet, M/S Museet for Søfart, Helsingør by og
havn samt strand og grønne områder inden for få hundrede meter.

Vores kadetter får deres daglige gang i hjertet af det hele og bliver naturligt involveret i kulturarrangementer som Kronborgs renæssancefestival og Sundtoldsmarkedet i Helsingør. Alt sammen noget, der giver rig mulighed for at udvikle forskellige kompetencer målrettet beskæftigelse.

Selve Sekondløjtnantsskolen rummer i dag køkken, bageri, café, reception og postkontor, selskabs-faciliteter, foredragssal, kontorer, mødelokaler, værksteder og Kadettens administration og elevlokaler.

Vi formidler bl.a. omgivelsernes historie gennem retterne vi serverer i caféen, brødet vi bager i bageriet samt høsten fra de små soldaterhaver, som vi har genskabt. Desuden indgår kendskab til områdets historie i vores læringsspor.

Endelig er både vores køkken, café, opvask osv. specialdesignet fra bunden. Her er det altså omgivelserne, der bliver tilpasset til mennesker med særlige behov  – ikke omvendt. Det har en afgørende betydning for, at vores kadetter får mere tillid til egne evner og dermed bliver mere jobparate.

Kadetten ligger i gåafstand fra bl.a.

Helsingør st. (Kystbanen)

Grønnehave st. (Hornbækbanen)

Kronborg

Helsingør havn og lystbådehavn

Øresundsakvariet

M/S Museet for Søfart

Kulturværftet

Helsingør bymidte

Færgerne til Helsingborg

Kontakt os

Kontakt os for mere information
på telefon 3148 2088 eller på
Mail info@kadetten.dk

Kadetten
Kronborg 10A
3000 Helsingør